Plezier in bewegen

De eerste dinsdag van de maand. Inmiddels weten we wel wat er dan op het programma staat. Een bijeenkomst, vaak een gastspreker, samen bijpraten, een borrel.
Afgelopen dinsdag zag het programma er echter heel anders uit. Sportschoenen aan, handdoek mee en geen borrel maar gezonde hapjes achteraf. We waren namelijk op bezoek bij het Centrum voor Bewegen voor een kennismakingsmiddag.

De gastheren van vandaag hadden alles uit de kast gehaald om ons op een fantastische manier te ontvangen. Na wat huishoudelijke mededelingen van onze eigen voorzitter (waaronder het nieuws dat onze nieuwe burgemeester met zijn gevolg één dezer middagen een bezoek zal brengen aan onze stichting), kregen we onder het genot van een kopje of thee uitleg over wat we vanmiddag konden verwachten.

Onder leiding van de aanwezige sportexperts werden we verdeeld in groepjes en gingen we aan de hand van instructies aan de slag op het sportparcours met de verschillende apparaten. Het was een leuke, maar ook vermoeiende aangelegenheid, waarbij een groot beroep werd gedaan op de sportiviteit van alle aanwezigen. Gelukkig laten veteranen zich niet zo snel kennen en lieten ze zien tot het uiterste te kunnen gaan.

Alle geleverde inspanning werd uiteindelijk beloond door wat heerlijke (gezonde!) hapjes en drankjes. Terwijl de veteranen weer op adem konden komen, werd door de sportexperts uitleg gegeven over de mogelijke lidmaatschappen en de bijbehorende kosten.

Moe maar voldaan vertrok iedereen aan het einde van de dag weer huiswaarts. Een paar zweetdruppels én een nieuwe ervaring rijker!