De Stichting Veteranen Contact Veenendaal is opgericht op 24 oktober 2008 met als doel:

* Het bevorderen van de sociale cohesie
Activiteiten zijn o.a. de deelname aan de Dodenherdenking op 4 mei en de deelname aan de     plaatselijke Veteranendag, welke door de gemeente aan de veteranen wordt aangeboden.

* Het vormgeven van maatschappelijke ondersteuning en contact
Activiteiten zijn o.a. het organiseren van een maandelijkse bijeenkomst (iedere eerste dinsdag van de maand). Op deze bijeenkomst wordt meestal een gastspreker uitgenodigd, die een inleiding verzorgt over een militair gerelateerd onderwerp.
Naast eigen bijeenkomsten wordt er ook samengewerkt met maatschappelijke instanties. Bij hulpvragen vanuit de doelgroep worden deze doorverwezen en/of begeleid naar deze instanties.

* Het creëren van bewustwording en zorgen voor kennisoverdracht aan de jeugd
Activiteiten zijn o.a. het houden van voordrachten op scholen. Dit gebeurt in het kader van het landelijke project ‘Veteraan in de klas’ (zie voor meer informatie de pagina Onderwijsproject).

veteranen-ingezet-in-dienst-van-de-vrede-logo

Op dit moment heeft Veenendaal ongeveer 500 veteranen binnen haar gemeente.

De maandelijks bijeenkomst die wordt gehouden staat ook open voor overige (oud)militairen en hun partners. De bijeenkomst wordt elke eerste dinsdag van de maand gehouden van 14.30 – 16.30 uur en vindt plaats in het clubhuis van Jeu de Boules vereniging Les Sabots, gelegen aan de Groene Velden 1 – Wageningselaan 3a (Sportpark de Groene Velden).

Mocht u meer willen weten over onze vereniging of over de activiteiten die wij organiseren, neem dan contact op via de gegevens rechts van deze pagina of stuur een bericht direct naar iemand van het bestuur.