Mooie start na de zomerstop

Het zit er weer op. De zomer is weer voorbij, maar gelukkig betekent dit ook dat de maandelijkse contactmiddagen na een zomerstop weer fris van start gaan.

Zo ook afgelopen dinsdag, 3 september. Deze middag kregen we namelijk een zeer boeiende en leuke voorlichtingsmiddag van regio brandweer Utrecht. De opkomst voor deze bijeenkomst was behoorlijk en de aanwezige veteranen waren ook zeker niet voor niets gekomen. Zij werden verrast met een deputatie van drie man sterk, die met een gloednieuwe brandweerwagen binnen kwamen rijden. Ze mochten de wagen van binnen en van buiten in zijn geheel bekijken en kregen tevens een uitgebreide uitleg over de werking van het geheel.

Daarna was het tijd voor een vooruitblik naar alle activiteiten van komend half jaar. Zo wist de voorzitter te vertellen dat ik oktober een lezing gepland staat van een marechaussee functionaris, dat er in november een bezoek wordt gebracht aan het marechaussee museum en dat in december weer ons jaarlijks diner plaatsvindt bij Het Perron.

Tevens werd door onze penningmeester de herdenking van Wakeman aan de Munnikenhof op zaterdag 5 oktober aanstaande nog benoemd. De voorzitter zal voor deze herdenking nog een mail uitdoen betreffende opgave voor de erewacht. Daarnaast zal op maandag 7 oktober een Wakeman monument onthuld worden aan de Klomp. Meer informatie hierover is nog niet binnen, maar zal dus nog volgen.

Na de gebruikelijke informatie was er een korte pauze voor een drankje en kreeg dhr. ir. Donselaar van Veiligheids Regio Utrecht de gelegenheid het een en ander te vertellen over brandoorzaken en preventie. Hierbij kregen we volop de gelegenheid allerhande vragen te stellen en ondertussen genoten we volop van de verhalen van Dhr. Donselaar, die een geboren verteller bleek te zijn.

Na afloop van dit gedeelte, werd er uiteraard nog gezellig nagepraat en wat gedronken. En zo kwam er in vliegende vaart alweer een einde aan een mooie middag.