Ins en outs over de BNMO

Wat is de BNMO? Voor wie is het? En waarvoor kun je er terecht?
Allemaal vragen die afgelopen bijeenkomst centraal stonden tijdens de lezing van Sjef Dorpmans. Dorpmans is bestuurder van de BNMO, een vereniging die open staat voor (oud-)geüniformeerden met een dienstverbandaandoening al dan niet erkend door de eigen organisatie (bron: https://www.bnmo.nl/home/).

Het was een mooie zonnige dag, dus veel mensen waren op de fiets naar de lezing gekomen om alle ins en outs over deze vereniging te horen, waarvan de geschiedenis terugloopt tot 1945. Met als kernwaarden ‘kameraadschap’, ‘zorg voor elkaar’, ‘belangen behartigen’ en ‘kennis van zaken’, vond Dorpmans veel aansluiting bij de aanwezige toehoorders en werden er dan ook volop vragen gesteld.

Na afloop van de lezing werden nog een aantal mededelingen gedaan omtrent de herdenking op 4 mei en het daaraan voorafgaande uitstapje naar museum Grebbelinie inclusief lunch.

Uiteraard werd de middag weer besloten met de traditiegetrouwe borrel en werd na alle informatie nog verder nagesproken over weer een mooie middag.