Hoe geschiedenis tot leven kwam

De eerste dinsdag van de maand was weer aangebroken en het beloofde een mooie dinsdag te worden. De opkomst was groot en dat zou wellicht iets te maken kunnen hebben met de gastspreker die vandaag op het programma stond: niemand minder dan oud-wethouder, ras-Veenendaler en stadsgids Jaap Pilon.

De voorzitter opende middag met een aantal praktische mededelingen. Maar daarna mocht Jaap los met zijn verhaal. Bevlogen als hij is vertelde hij vol verve over het ontstaan van Veenendaal, de oude geschiedenis én natuurlijk over het onderwerp van zijn laatste boek: De Hoofdstraat.

Er werden verrassende feiten verteld, die verder tot leven kwamen met prachtige foto’s van lang en iets minder lang geleden. De geschiedenis kwam zo echt tot leven. Vooral ook leuk voor de wat oudere deelnemers in ons gezelschap.

Na afloop klonk er dan ook een daverend applaus, die Jaap zeker verdiende. Gelukkig had hij er net zo van genoten als wij en beloofde dat hij graag nog een keer terug zou komen, mochten wij dit ook op prijs stellen.

De middag vloog voorbij en met de oude plaatjes van Veenendaal nog in ons hoofd keerden we met een voldaan gevoel huiswaarts.