Geslaagde Veenendaalse Veteranendag

Nadat velen van ons eind juni al hadden genoten van de Nationale Veteranendag, was het vrijdag 5 juli ook weer tijd om de Veenendaalse veteranen in het zonnetje te zetten.

Om 15.00 uur stonden de eerste veteranen al voor de deur van Ontmoetingshuis-Oost om door de gemeente te worden ontvangen met koffie en gebak. Ook de burgemeester was van de partij en nadat hij gearriveerd was kon de middag worden geopend.

De voorzitter mocht als eerste het woord nemen en bedankte allereerst alle aanwezige veteranen voor hun komst en de Gemeente Veenendaal voor het organiseren van deze dag.

Vervolgens kreeg burgemeester Kats het woord en hij memoreerde het belang van deze dag en dat we deze traditie zeker in stand moeten houden en doorgeven aan de volgende generatie.

Bosnië-veteraan Gerrit Jan Hoefnagel leidde de adoptie van het Monument in en riep de oude en nieuwe adoptieschool op het podium. Met de overhandiging van een foto op canvas van het Monument der Gevallenen door de leerlingen van de Blink aan de leerlingen van de Ceder was de overdracht een feit.

Het officiële gedeelte van de middag werd afgesloten door stadsgids, ras-Veenendaler en oud-wethouder Jaap Pilon, die met een vijftal leerlingen van diverse basisscholen in gesprek ging met de aanwezige veteranen. Dit leverde leuke gesprekken met verrassende antwoorden op, die ook bij de aanwezigen in de zaal voor een grote glimlach zorgden.

Als afsluiting van de middag konden de veteranen onder het genot van een hapje en drankje bijpraten met elkaar. Met name de welbekende ‘blauwe hap’ (rijsttafel) viel bij iedereen goed in de smaak. De meer dan 100 aanwezigen konden terugkijken op een geslaagde Veenendaalse Veteranendag en keerden tevreden terug naar huis.