Boeiende lezing over de marechaussee

Met de herfst weer gestart en een nieuwe maand in de steigers, was het afgelopen dinsdag wederom tijd voor onze maandelijkse bijeenkomst. Ditmaal met een boeiende lezing over een – voor velen van ons – minder bekend korps, namelijk het Korps Marechaussee.

De middag werd gestart met een kop koffie en kaneelbeschuitjes (de Lampegietersavond was immers net geweest), waarna de voorzitter enkele mededelingen deed over de programma’s van toekomstige middagen en enkele onderdelen die wel gepland stonden, maar helaas niet door konden gaan. De eerstvolgende bijeenkomst op 5 november staat gereserveerd voor een jeu de boule middag. Verder staan nog de herdenkingen van Wakeman en het Kruis op de Berg op de planning.

Na de gebruikelijke mededelingen was het tijd voor de lezing, die boeiend en met humor werd gebracht door Kapitein Tattersall. Hij vertelde over verschillende aspecten die lang niet voor alle aanwezigen bekend waren. Kortom, wederom een interessante middag die voor iedereen geslaagd was.

Na het rondje vragen stellen was het alweer tijd voor de gebruikelijke afsluitende borrel en keerde iedereen weer voldaan huiswaarts.