Bezoek aan Cavaleriemuseum Amersfoort

Het is alweer mei en dat betekent dat we – na de traditiegetrouwe herdenkingen en vieringen rondom 4 en 5 mei – ons weer opmaken voor ons jaarlijkse uitje.

Ditmaal een bezoek niet zo heel ver van huis, namelijk in Amersfoort waar het Cavaleriemuseum gevestigd is. Dit Nederlandse Cavaleriemuseum bevindt zich in de Bernhardkazerne en na onze aankomst werden we direct ontvangen met een heerlijke lunch in het bedrijfsrestaurant van de kazerne. Voor velen van ons nostalgie en herinneringen aan vroeger (hoewel er qua eten tegenwoordig wel meer keuze is en het meubilair ook niet meer van metaal is).

Nadat iedereen zich de maaltijd goed had laten smaken, was het tijd om richting het museum te gaan. We werden opgesplitst in twee groepen, waarbij de ene groep zich begaf naar het gedeelte met alle tanks en de andere groep in het gedeelte bleef waar de geschiedenis in beeld was gebracht door middel van foto’s en attributen.

Eén van de Veenendaalse oud-militairen werkt in de werkplaats als vrijwilliger en mocht dus in zijn ‘eigen’ Centurion tank naar buiten rijden. Zelfs zijn eigen initialen en achternaam stonden met witte letters op de tank geschilderd.

De twee gidsen die ons deze middag begeleidden, deden dat vol verve en beantwoordden met veel plezier al onze vragen. De middag vloog om en was voorbij voordat we het wisten. Na het bedankwoord van onze voorzitter zat het uitje er echt op en keerde iedereen tevreden weer huiswaarts.