De oorlog door de ogen van een kind

De lente is in aantocht en dat was goed te merken tijdens de bijeenkomst van maart. De kou was uit de lucht en de zon bracht niet alleen warmte maar ook een grote opkomst mee naar ons clubhuis.

Dit lag echter niet alleen aan het weer, maar ook aan de gastspreker van vandaag: de heer Bijlsma. Hij was vandaag gekomen om verhalen te vertellen over zijn belevenissen in de jaren van de bezetting, met name in en rond Arnhem. Belevenissen die hij als kind heeft meegemaakt en dus ook vertelde door de ogen van een kind.

Dat het verhaal indruk maakte, dat was duidelijk te merken bij de aanwezigen. Er werd ademloos geluisterd naar de ervaringen van de heer Bijlsma en bij velen riep zijn verhaal ook bij henzelf de nodige herinneringen op. Na afloop volgde na een korte stilte dan ook een daverend applaus, gevolgd door vele vragen en het delen van eigen verhalen en herinneringen.

De heer Bijlsma bleef nog tot het einde van de bijeenkomst onder de aanwezigen om met ze te praten en een borrel te drinken. En met de zon in de rug vertrok iedereen weer huiswaarts.