Over bijen en samenwerken

‘De maatschappij zou een bijenvolk moeten zijn: goed georganiseerd, in balans en er vindt bestuiving plaats.’ – Matthijs Bourdrez

Samenwerken om verder te komen. Het leek wel alsof de bijeenkomst van november helemaal in het teken stond van deze boodschap.

Allereerst mochten we deze maand twee nieuwe mensen verwelkomen, namelijk het echtpaar Sakko. Ze werden door de voorzitter welkom geheten, alvorens het onderwerp overging naar nog meer ‘uitbreiding’; namelijk een mogelijke samenwerking met de veteranenverenigingen in Wageningen en Rhenen. De voorzitter heeft over dit onderwerp al contact gehad met waarnemend burgemeester Dhr. Zoon van Veenendaal en de burgemeester van Wageningen. De eerste berichten en contacten stemmen positief en voorspoedig en in december zal er een vervolggesprek plaatsvinden.

Ook de aanwezige veteranen lieten positieve geluiden horen over de mogelijke nieuwe stappen, samenwerking en uitwisseling met andere verenigingen. Uiteraard wel met als voorwaarde dat ook de eigen lokale identiteit gewaarborgd blijft.

Meer wat betreft samenwerking kwam naar voren in het tweede deel van de middag, namelijk de lezing van Dhr. Verwoerd. Verwoerd is een amateur imker en wist tijdens zijn presentatie een verrassend inzicht te geven over de diversiteit van de bijen en alles wat daarbij komt kijken. Bijen zijn echte samenwerkers, dus wat dat betreft sloot het onderwerp naadloos aan bij het thema van de middag. Er werd dan ook ademloos geluisterd en tussendoor werden er gerichte vragen gesteld.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarna er nog druk nagepraat werd over alle onderwerpen en mogelijke toekomstplannen.

De volgende activiteit zal een gezamenlijk etentje bij Het Perron zijn en zo sluiten we alweer langzaam een mooi jaar af.