Lezing en toekomstplannen

Afgelopen dinsdag was het weer de eerste dinsdag van maand en zoals gebruikelijk verzamelden de veteranen zich rond 14:30 weer in het clubhuis van Les Sabots voor de maandelijkse bijeenkomst.

Op het programma vandaag stond een lezing van Majoor der Mariniers Ton van Wetten, die een inhoudelijke en zeer interessant verhaal hield over zijn missies en ‘missers’ (dat laatste tevens een actueel punt, gezien de discussie rondom Mali in de landelijke politiek de afgelopen dagen).

Majoor van Wetten kon rekenen op veel aandacht voor zijn presentatie en werd na afloop dan uiteraard ook rijkelijk beloond met een passend applaus en een bedankje van de voorzitter.

Hoewel de maandelijkse bijeenkomsten redelijk bezocht worden en goed gewaardeerd, vraagt de voorzitter zich wel af of het voortbestaan van VCV in de huidige vorm nog wel toekomstbestendig is. Er komt niet veel nieuwe aanwas en de vraag is of doorgaan op deze manier nog verantwoord is. Eén van de ideeën die er spelen, is een mogelijke fusie met de veteranen in Wageningen. De voorzitter heeft hier op korte termijn contact over met de verantwoordelijken daar. Wordt vervolgd dus.

In ieder geval zullen de bijeenkomsten voorlopig gewoon in de huidige vorm doorgaan en staat voor dinsdag 6 november een lezing van een Veenendaalse imker op het program. Ook wordt nog gesproken over een lunch bij Het Perron en werd alvast vooruitgeblikt naar de nieuwjaarsviering. Deze zal op 2 januari 2018 plaatsvinden in het clubgebouw Les Sabots op de gebruikelijke tijd.

De middag werd afgesloten met de gebruikelijke borrel en napraat, waarbij het aan gezelligheid zeker niet ontbrak.